2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Vidinis išminčius

Kam reikalingas išorinis mokytojas? Tam, kad rasti vidinį mokytoją. Tai viskas. Tiesos pažinti mokytojas jums nepadės; jis tik padės rasti vidinį mokytoją, o šis jau nuves jus prie tiesos.
Viena iš psichoterapijos praktikos užduočių yra ieškoti vidinio išminčiaus, kuris taptų vidiniu gydytoju, vidiniu patarėju ar vidiniu psichoterapeutu. Pvz. vienas klientas vaikščiojo svetimame mieste, svetimoje šalyje ir apžiūrinėjo bažnyčias. (Tuo metu išgyveno sunkų savo gyvenimo laikotarpį.) Bevaikštinėdamas sutiko seną šventiką, kuris atidžiai į jį pažiūrėjęs tepasakė: „Nebijok“. Klientui tai buvo reikšmingas įvykis, nes po šių žodžių jis sakė kurį laiką jautęs lyg didžiulė našta būtų nuo pečių nukritusi. Iš šio pavyzdžio matyti, kad asmuo pakluso ne tik kažkokio nepažįstamojo žodžiams, bet kad jis pats buvo pasirengęs išgirsti šiuos žodžius ir su jais sutikti. Jis savo vidinį išminčių perkėlė į nepažįstamą žmogų ir išgirdo išmintingą patarimą (G.Gudaitė, 2001).
Sielos koliažas – yra puiki priemonė, įrankis atrasti savo vidinę išmintį. Ir tik Jūsų vidinė išmintis pasakys, ką reiškia Jūsų pačių padarytos Sielos koliažo kortos, padės spręsti gyvenimo klausimus bei išgyventi pokyčius.
Kviečiu susipažinti su šia nuostabia technika bei rasti savo vidinį išminčių!
SEMINARAI INTERNETU! Nesvarbu kuriame pasaulio kampelyje gyveni, IŠSIRINK patinkančią TEMĄ bei SUSISIEK su manimi! Violetos atsiliepimas: „Kadangi gyvenu užsienyje užsiėmimus lankau per Skype. Man neatrodo silpniau nei kad būtų gyvas, man labai tinka toks formatas, nes patogu, iš namų, vaikas miega už sienos, internetas suartina išsibarsčiusius po pasaulį. Tie užsiėmimai suteikia optimizmo, palengvėjimo jausmą, aiškumą, išsiaiškinimą svarbiausių klausimų, o svarbiausia tai kūrybinga, įtraukianti veikla, iš kurios išnirusi turiu daug raktų rankose, ir žinai kurioms spynoms jie tinka. O svarbiausia, kad raktą randi pati ir kurias duris atidaryti supranti pati. Man tai svarbiausia, ką gaunu iš sielos koliažo užsiėmimų.”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą