2017 m. lapkričio 22 d., trečiadienis

Noro galia – atverianti galimybes atrasti laiko ir pinigų!

Gerbiama psichologė bei drąsi gyvenimo mylėtoja, kuri nepalieka abejingų, Dalia Braziulyte (labai rekomenduoju pas ją apsilankyti!) sakydavo, jog norams įgyvendinti netrukdo nei laiko nei pinigų stygius. Kitais žodžiais tariant, jei kažko labai nori, tai atrasi pinigų ir laiko. Kaip šiandien atsimenu (o jau praėjo keleri metai!), jog nereikia ieškoti sponsorių, kad įgyvendintum savo norus J Dauguma mūsų, ”normaliai” mąstančių žmonių galvotų, jog tai visiška nesąmonė, man ir taip atrodė J
Toliau slenkant gyvenimui, studijuojant ”neakivaizdinėse” studijose, kurios tema ”Ką reiškia klausyti širdies?”, studijuojant geštalto psichoterapiją,  atrandant tikėjimą, bei stebint save bei kitus žmones, atėjo supratimas, jog tikrai, noro galia yra milžiniška.
Noras išjudina valią, drąsą, ryžtą, skatina peržengti komforto zoną, skatina buti nuolankiu, iškęsti sunkumus. Prisiminiau is vienos knygos, kai žmogus apsisprendė vykti į Holivudą išbandyti savo aktoriaus karjeros:
„Mokytojas Katagiri pasakė: „Na, jei tikrai apsisprendei vykti, pažiūrėkime, koks tavo požiūris.“ „Pasistengsiu padaryti geriausia, ką galiu. Nusprendžiau pabandyti, bet jei nepavyks, tiesiog susitaikysiu.“
Mokytojas atsake: “Tai netikęs požiūris. Jei tave pargriaus, tu atsikelk. Jei tave dar kartą pargriaus, vėl kelkis. Nesvarbu, kiek kartų būsi pargriautas, vis tiek kelkis. Štai taip turi siekti svajonės. (N.Golberg „Apie rašymą“)

Kai nepavyksta įgyvendinti noro, kritimas yra noro išbandymas, noro patikrinimas, kaip labai ko nors tu nori. Jei žmogus labai ko trokšta, po išbandymų ateina ir noro įgyvendinimas. Tuomet pasidaro suprantama frazė, jog norui įgyvendinti nesutrukdys nei laiko, nei pinigų stygius. Tai požiūrio klausimas. Tai noro stiprumo klausimas. Paklauskim savęs: Kaip stipriai aš noriu?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą