2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Vidinio vedlio radimas

Turite vidinį vedlį, bet juo nesinaudojate. Esame praradę ryšį su vidiniu vedliu. Kiekvienas žmogus, kai gimsta, šį vedlį turi, bet jam neleidžiame dirbti, funkcionuoti. Jis bemaž paralyžiuotas, tačiau jį galima prikelti.
Turite liautis mąstyti, galvoti. Kai negalvojate – viskas nuostabu, tada jus tarsi veda vidinis vedlys. Protas jus gali paklaidinti, o didžiausias paklydimas yra tas, kad jūs netikite vidinio vedlio vedimu. Bus sunku, nes galvoti esate įpratę nuo seno. Būkite budrūs: ne galvokite, bet jauskite, kas ateina jums į protą. Kai ateina iš vidaus, jūs jaučiate, kaip tai kyla nuo pilvo srities į viršų; jaučiate srovę, šilumą. Kai veikia protas, viskas vyksta paviršiuje, galvoje, o paskui sunkiai ima leistis žemyn. Protas išsigąsta, jam tai atrodo nepatikima, atsiradę iš  nežinia kur, be priežasties, be įrodymų – tiesiog pasirodė, ir viskas.
Kai tik pateksite į sunkią situaciją ir nematysite jokios išeities, negalvokite; pasiekite gilią negalvojimo būseną ir leiskitės vedami vidinio vedlio. Iš pradžių jausitės išsigandę, nesaugūs, bet greitai, kai taip elgdamiesi vis darysite teisingas išvadas, vis pataikysite į reikiamas duris, jūs tapsite drąsesni ir imsite vidiniu vedliu pasitikėti.
Išmintis kyla iš širdies, ne iš intelekto. Osho “Intuicija: žinojimas anapus logikos”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą