2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Intuicijos ženklai

Intuiciją turi kiekvienas žmogus nuo gimimo. Daugiausia ja vadovaujasi maži vaikai. Ne veltui sakoma, kad mažylio lūpomis kalba tiesa. Augdamas vaikas vis labiau ima įsiklausyti į proto balsą ir logiką. Iš suaugusiųjų jau mažai kas, priimdami sprendimą, atsižvelgia į tokį neaiškų jausmą kaip intuicija. Ir be reikalo. Išvystytas intuicijos jausmas padeda žmogui surasti teisingą išeitį iš situacijos, išvengti daugybės nemalonumų (savisaugos priemonė), lyderiams, priimantiems globalius sprendimus, leidžia pasukti „prieš bangas“ ir laimėti, nors faktai ir viešoji nuomonė prognozuoja visai ką kitą, taip pat renkantis gyvenimo žmogų. Pasikliaujantieji intuicija 5 kartus rečiau patenka į avarijas ir trigubai rečiau apsinuodija maistu. Deja, 97 proc. Žemės gyventojų tik retkarčiais klauso vidinio balso ir tik 3 proc. sąmoningai naudojasi intuicija.
Intuicijos „kalba“ labai subtili, kuri gali pasireikšti labai įvairiai:
1.         Vaizdiniai, sapnai – per meditaciją, maldą, sapnus.
2.         Nuojautos, mintys ar balsas – sakantis jums: „Taip, ne, daryk tą, dar ne laikas. Tai gali būti vienas skardus žodis, trumpas sakinys ar ištisa paskaita.
3.         Fiziniai pojūčiai – jei ta žinia: „Žiūrėk!“ arba: „Saugokis!“, tai ją gali lydėti drebulys, šiurpas, nerimo jausmas, diskomfortas kažkur viduje, gali suspausti krūtinę, pradėti skaudėti galvą, galite net pajusti rūgštų skonį burnoje. Teigiamą žinią gali lydėti šiurpuliukai („žąsies oda“), svaigulys, šiluma, krūtinės plėtimasis, atsipalaidavimas, palengvėjimas, įtampos išnykimas.
4.         Emocijos – nesmagumas, susirūpinimas, sutrikimas, o jei tie pranešimai yra teigiami, tai galite patirti džiaugsmo, euforijos ar gilios vidinės ramybės jausmą.
5.         Žinojimo jausmas – iš intuicijos ateinančią žinią dažnai lydi padidėjusio aiškumo pojūtis, jutimas, jog tas atsakymas ar impulsas yra teisingas. Dar vienas rodiklis, kad jūsų gaunama informacija teisinga, yra ją lydintis susijaudinimas ir entuziazmas. 

Kad pradėti suprasti ir išgirsti intuiciją, pirmas žingsnis yra atgaivinti bei pažinti savyje esančius pojūčius bei emocijas.
Ciklas suaugusiems - mokinsimės pažinti, suprasti bei valdyti įvairias savo emocijas. Remsimės kognityvinės terapijos patarimais, per kūno bei veido judesį išreikšime emocijas bei įtvirtinsime per regėjimo, lietimo bei intuityvų pojūčius darydami SoulCollage® kortas.
Temos:
1.      Kaip suprasti savo problemas?  Minčių, nuotaikų, fizinių reakcijų, elgesio bei aplinkos ryšis.
2.      Pyktis
3.      Baimė ir nerimas
4.      Liūdesys
5.      Kaltė ir gėda
6.      Džiaugsmas
7.      Susidomėjimas
8.      Empatija ir gailestingumas
     
Vedančioji – VDU socialinio darbo bakalaurė, sertifikuota SoulCollage®  lektorė Giedrė Venclovienė. Daugiau info: www.sieloskoliazas.lt, www.soulcollage.com



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą