2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Kokia nauda žmonėms iš SoulCollage®?

SoulCollage® – sukurtas Seena B. Frost, amerikietės psichoterapeutės. Ji yra parašiusi knygą, „SoulCollage® Evolving” bei išleista 9 CD apie Sielos koliažą. Kurdama SoulCollage®, ji rėmėsi Fritz Perls geštalto terapija, Virginia Satir šeimos terapija, Jungo koncepcija apie pasąmonę bei archetipus bei meno terapija, kur teigiama, jog pats kūrybinis procesas veikia gydomai.
Nuo 1989m. sparčiai plinta po visą pasaulį. Sielos koliažą greit pamėgsta tiek paprasti žmonės, tiek menininkai, tiek profesionalai – psichologai, meno terapeutai, socialiniai darbuotojai.
Sielos koliažas jau yra naudojamas: žalingų įpročių ir priklausomybių gydyme, pykčio valdymo, paauglių, vaikų grupėse (skyrybų ir t.t.), konfliktų sprendimo, porų terapijoje, valgymo sutrikimų gydyme, šeimos terapijoje, darbe su netektimis (skyrybos, darbo praradimas), su sveikata susijusiais klausimais (lėtinis skausmas, vėžys), pagyvenusių žmonių centruose, bendruomenės susitikimuose, karjeros konsultavime, kūrybiniame problemų sprendime, koučinge.
Šiuo metu yra 2300 SoulCollage® dėstytojų  39 šalyse, įskaitant 47 JAV valstijas bei 7 Kanados provincijas. Tai tik dar vienas įrodymas šio metodo universalumo įvairiems žmonėms, šalims.
Kokia nauda žmonėms iš SoulCollage®?
Lengvai, kūrybiškai žmonės pradeda atrasti savo vidinę išmintį, pažinti save, savo asmenybę, kas jiems svarbu, ko jie nori,  ko jiems trūksta, atranda savo stipriąsias savybes, silpnąsias vietas, pradeda suprasti, kokios jų pačių vidinės savybės, būdo bruožai juos stiprina, palaiko, veda į priekį, taip pat kas, kokios savybės jiems trukdo judėti į priekį, kelia sumaištį, nerimą, baimes, liūdesį.  Taip pat jie pradeda suprasti kokie aplinkiniai žmonės juos palaiko, stiprina, drąsina bei kokie žmonės trikdo, kelia sumaištį, veda į neviltį, galbūt net į pražūtį.
Kaip man padėjo SoulCollage®?
Sielos koliažas pradžioje padėjo atpažinti manyje vyraujančias emocijas, jausmus, mintis. Toliau dirbant su Sielos koliažo technika gilėjo savęs pažinimas, analizė, suvokimas, kas yra mano tikrasis Sielos poreikis bei po truputį atskleidžiant savo šešėlinę pusę, į pasąmonę nugrūstas asmenybės savybes, elgesio motyvus, kurių nebuvau pažinus.
Sielos koliažo dėka tapau atviresne, supratingesne, laisvesne, tvirtesne, labiau pasitikinčia savimi, žinančia, ko noriu. Pažinusi save, labiau pažįstu, suprantu ir kitus žmones, tampu labiau žmogiškesne, brandesne, išmintingesne.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą