2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Sąmonė ir pasąmonė

Dažnas žodis psichologų, psichoterapeutų terminuose yra pasąmonė. O kas tai yra? Ar tai svarbu? Pasąmonę galima suvokti kaip ledkalnį, kurio nedidelis iškyšulys atitinka 5% sąmonę, o net 95%, kas paslėpta po vandeniu – pasąmonę. Ir būtent tie paslėpti 95% gali padėti suprasti apie tikrą save, apie kitus bei padėti gyventi.
Sąmonė – yra racionalusis protas. Jūs sąmoningai priimate visus savo sprendimus, pvz. renkatės knygą, namą, profesiją. Kita vertus, pasąmonės procesai automatiškai palaiko širdies plakimą, kvėpavimo ir kitas funkcijas, nepriklausančias nuo jūsų kontrolės. Pasąmonėje vykstantys procesai visada yra konstruktyvūs ir nukreipti į gyvenimą. Pasąmonė sukūrė jūsų kūną ir palaiko visas jo funkcijas. Ji dirba 24 val. per parą ir niekada nesiilsi. Ji visada stengiasi pagelbėti ir apsaugoti jus nuo pavojų. Pasąmonė visada kabinasi į gyvenimą. Jums tereikia pažaboti sąmonę. Didieji siekiai, idealai, įkvėpimas ir gražesnio bei kilnesnio gyvenimo vizijos atsiranda pasąmonėje. Pasąmonė kreipiasi į jus per intuiciją, nuojautą, užuominas, ji užkrečia jus staigiu entuziazmu, potraukiais ir idėjomis.
Ar žinote, kad tik 3% pasaulio gyventojų vadovaujasi savo intuicija (kitaip sakant, savo pasąmone)? Kodėl tiek nedaug, jei pasąmonė yra už mus, stengiasi mums padėti, yra nukreipta į gyvenimą? Nes sąmoningas protas su stereotipiniais griežtais samprotavimais, tėvų, visuomenės įdiegtomis taisyklėmis neleidžia pasąmonei „prabilti“ per įžvalgas, nuojautas, sapnus.
Sielos koliažas lengvu būdu leidžia „kalbėti“ mūsų pasąmonei. Kaip žinome pasąmonės kalba yra vaizdas. Leiskime „prabilti“ savo pasąmonei, kuri yra už mus, o ne prieš mus!
DSC_0117
G.Venclovienes Sielos koliažo korta - sąmoningumas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą