2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Meditacija – susisiek su savo vidine išmintimi

Kiekvienas žmogus savo viduje saugo milžinišką išmintį ir žinojimą. Tas gelmes pasiekiame per intuiciją. Atradau paprastą ir nuostabų būdą kaip susisiekti su savo vidine išmintimi. Išbandytas ir patikrintas būdas! Išbandykite ir Jūs. Ši meditacija užtruks 10-15min. Darykite iš ryto, tai suteiks jums ramybės, pasitikėjimo visai dienai. Taigi, pradedam.
“Patogiai įsitaisykite, užsimerkite ir atsipalaiduokite. Įsivaizduokite, jog esate kažkur nuostabioje gamtoje. Tai gali būti bet kokia jums patikanti vieta: lankos, kalnai, miškas, paplūdimys. Tai gali būti net vandenyno dugnas ar kita planeta. Kad ir kur tai būtų, turite jaustis jaukiai, patogiai ir ramiai. Tyrinėkite aplinką, atkreipkite dėmesį į regimas detales, į garsus ir kvapus, į kiekvieną iškylantį atskirą pojūtį ar įspūdį.
Ištyrinėję pradėkite įsikurti. Darykite viską, kas patinka, kad ši vieta kuo labiau būtų jums kaip namai, kad ji būtų kuo mielesnė. Galbūt panorėsite pasistatyti kažkokį namą ar palapinę, o gal tiesiog apjuosite visą apylinkę apsaugine auksine šviesa – žodžiu, darykite viską, kas jus tenkina ir džiugina, atlikite įsikūrimo savo ypatingoje vietoje ritualą.
Dabar įsivaizduokite, jog savo prieglobstyje einate taku į tolius. Imate žingsniuoti ir tolumoe pamatote į jus artėjantį pavidalą, spinduliuojantį vaiskią, akinamą šviesą.
Po truputį imate įžvelgti tikslesnius pavidalo kontūrus – vyro ar moters, o gal kokio nors gyvūno. Jeigu tai asmuo, kiek jam metų? Kaip jis apsirengęs? Pavidalas vis labiau artėja, jūs įžiūrėkite vis daugiau ir vis smulkesnių veido bei laikysenos detalių.
Pasveikinkite šią būtybę ir paklauskite, koks jos ar jo vardas. Priimkite tokį vardą, koks pirmiausia pasigirs ar pasirodys ir visiškai nekvaršinkite sau dėl jo galvos. Aprodykite šiam vadovui savo prieglobstį, abu patyrinėkite jį kaip reikiant. Vadovas gali parodyti tokių dalykų, kurių ligi šiol būsite nepastebėję. O gal tik pasidžiaukite būdami drauge. Paklauskite savo vadovo, ar jis (ji) nieko nenori pasakyti, patarti jums šią akimirką. Jei pageidaujate, paklauskite ko nors patys. Atsakymą galite gauti tuojau pat, bet jei ne, nenusiminkite – atsakymas kažkokiu būdu ateis vėliau.
Kai pakankamai pabūsite drauge, padėkokite šiam vadovui ir išreikškite savo prielankumą, kartu pakvieskite vėl susitikti prieglobstyje kitą kartą. Atsimerkite ir pamažu grižkite į kasdienybę. ( iš Shakti Gawain knygos “Kuriamoji vizualizacija”)”

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą