2017 m. rugsėjo 12 d., antradienis

Sinchroniškumas Sielos koliažo (SoulCollage®) kortose

Sinchroniškumas – tai reikšmingas dviejų įvykių nesusijusių priežastiniais ryšiais sutapimas. Ar teko kada patirti, kai staiga topteli mintis apie senai matytą draugą ir visai atsitiktinai, netikėtai jį sutinki iš tikrųjų, realybėje? Tai ir yra sinchroniškumo pavyzdys.
Ar dažnai tai vyksta? Ar daug žmonių pastebi sinchroniškumus? Galų gale, ar išvis tiki tokiais dalykais?
Pasikliaunant tik savo protu ir logika, sinchroniškumą sunku suvokti, nes jis peržengia loginio mąstymo ribas. Loginio mąstymo eiga turi priežastis, eiliškumą: a, b, c ir t.t.
Sinchroniškume dalyvauja pasąmonė, kur: "Nors ir kaip nesuprantamai tai gali atrodyti, tačiau pasąmonėje yra kažkas panašaus į apriorinį žinojimą ar staigų įvykių numatymą, kuris neturi jokio priežastinio pagrindo. Kai šis pasąmoninis žinojimas patenka į sąmonę ir sutampa su ekvivalentišku įvykiu išorėje, tai pasireiškia kaip sinchroniškas įvykių sutapimas.” (S. Buzaitė. C. G. Jungo kolektyvinės pasąmonės koncepcija.)
Nors ir kaip stipriai sąmoningas protas bei visuomenės įdiegtos normos nori vadovauti ir nuspręsti, kuriems jausmams galima būti, kuriems ne, kuriems norams galima būti, kuriems ne. “Tuo tarpu mūsų pasąmonė žino, kas mes iš tikrųjų esame.” (M.Scott Peck. Nepramintuoju taku.)
Darydami Sielos koliažo (SoulCollage®) kortas mes taip pat pastebime sinchroniškumą. Čia mes dirbame su paveikslėliais, kurie kaip žinome turi galią iškelti pasąmoninę informaciją. Racionaliam protui sunku priimti kortose pateiktą pasąmonės išmintį, bet kai įvyksta reikšmingas sutapimas išorėje, realybėje, tuomet ir užsispyrėlis protas turi pripažinti pasąmonės žinojimą. Kaip sako M.Scott Peck, pasąmonė žino, kas mes esame iš tikrųjų…
Iš savo patirties su Sielos koliažu, pastebiu ne vieną mano gyvenime įvykusį sinchroniškumą pvz. man pačiai labai įstrigęs pirmas sinchroniškumas, kai prieš padarydama kortą galvojau, jog sekso niekada gyvenime nebenorėsiu, padarau visiškai gryną sekso kortą ir poto gan greitai, iš tiesų susipažįstu su savo būsimu vyru; toliau buvo interjero kortos, ir iš tiesų teko namie remontus daryti ir t.t....

Aišku, čia lengvieji, sėkmės atvejai, kai nekilo stiprių pasipriešinimų, bet tikrai yra sunkių vietų, kur reikia daug dirbti J Bet tuo gyvenimas juk ir įdomus, ar ne taip?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą