2015 m. gruodžio 6 d., sekmadienis

Gyventi vedamam širdies – tai valios reikalaujantis kelias

Pirma, reikia valios pastangų, kad išgirsti vidinį, širdies balsą. Kaip sakė M.Gandhi:“Vienintelis tironas, kuriam aš galiu nusileisti, yra tylus balselis, sklindantis iš mano širdies.“ Kunigas Rytis Gurkšnys taip pat teigia, jog: „Dievas niekada netrenkia mums sunkiu vėzdu per galvą. Jis tyliai kalba į širdį.“
Antra, reikia dar didesnių valios pastangų, kad paklusti tam tyliam širdies balsui ir daryti tai, ką sako širdis. Kodėl? Nes labai greit mus atakuoja kitos mintys, kurios yra žymiai garsesnės, atkaklesnės. Tos mintys, tai įvairios baimės, abejonės, nerimas, kitų žmonių neigiamos nuomonės, loginiai išvedžiojimai, kad čia nesąmonė, neįmanoma tai įgyvendinti. Kadangi, jos garsesnės, atkaklesnės, tai ima atrodyti, jog jos yra tiesa. Nes širdies balsas yra tylus, jis įkyriai neperša savo nuomonės, nešaukia, neįtikinėja. Ir tik žmogus, savo laisva valia nusprendžia, ko jam klausyti, kuo tikėti. Pagal tai, ko jis klauso, kuo tiki, toks jis ir tampa. Galimi du keliai: 1. klausyti savo širdies balso ir veikti, taip tampant geresniu, džiaugsmingesniu, laimingesniu, mylinčiu žmogumi, 2. atmesti tą tylų balselį kaip nereikšmingą ir pasiduoti baimėms, nerimui, abejonėms, kitų žmonių nuomonėms, tampant vis piktesniu, nelaimingesniu, nepasitikinčiu, liūdnu žmogumi.
Didžiulio tikėjimo, meilės Dievui bei valios pavyzdys man yra Motina Teresė. Motina Teresė sau buvo davusi įžadą, niekuomet neatsakyti Viešpačiui, atsisakymas paklusti, jai buvo tolygus padaryti mirtiną nuodėmę. Praėjus dviems metams po įžado davimo, Motinai Teresei besimeldžiant vis ateidavo įžvalga, jog ji turinti palikti vienuolyną, kuriame buvo davusi amžinuosius įžadus beveik 20 metų, ir eiti pas vargingiausius žmones į lūšnynus ir skleisti jiems šviesą. Nors ir buvo atsidavusi vienuolė, labai nuolanki, darbšti, bet tai buvo didelis iššūkis, jai kilo abejonės, baimė, ar ji bus pajėgi įgyvendinti Dievo valią. Tačiau jos tikėjimas, meilė Dievui buvo labai stipri ir ji pakluso savo širdies balsui ir beveik 50 metų skleidė šviesą vargingiausiems iš vargingiausių ir tapo pavyzdys visiems pasaulio žmonėms.
Motina Teresė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą