2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Rask savo vidinį kompasą su Sielos koliažu

Šiandien, šalia įprastinių gyvenimo pasikeitimų, kurių mūsų gyvenime visuomet atsiranda, daugelis žmonių susiduria su pasikeitimais darbe, finansuose bei namuose.
O kas jeigu išgyvenant pasikeitimus ar esant kryžkelėje yra būdas, kuris iš tiesų gali padėti priimant sprendimus? Sielos koliažas – intuityvus koliažo procesas yra vienas iš kelių, kurio pagalba žmonės rado atsakymus bei tuo pačiu sugebėjo ilsėtis, žaisti ir gerai leisti laiką. Jau nuo 2000 metų Sielos koliažą daro tūkstančiai žmonių, yra 3200 apmokyti Sielos koliažo vedantieji, kurie veda užsiėmimus 43 pasaulio šalyse.
Kokius klausimus žmonės klausia susijusius su jų gyvenimo iššūkiais ar pokyčiais? Pateiksiu kelis klausimus:
„Kas man galėtų padėti keliauti pasirinktu keliu?“
„Kas man galėtų padėti pasirūpinti savimi bei savo sveikata, išgyvenant dabartinį stresą?“
„Kaip turėčiau elgtis dabartinėje savo gyvenimo situacijoje?“
Tai yra tik trys klausimai iš begalybės galimų klausimų, kuriuos pats žmogus užduoda darydamas „skaitymą“ su savo sukurtomis Sielos koliažo kortomis. Sekant paprastomis instrukcijomis, pačio žmogaus padarytos Sielos koliažo kortos „atsakys“ jam ir pasiūlys priėjimą prie jo paties vidinės išminties.
Kaip sukuriamos Sielos koliažo kortos? Žvelgiant į Sielos koliažo kūrybines dirbtuves, atrodytų, kad žmonės nuspendė skirti truputį laiko sau. Jie sėdi aplink stalą, žirklės ir klijai guli šalia. Žmonės džiaugsmingai varto senus žurnalus, senas fotografijas. Kai kurie iš jų, jau turi išsiplėšę iš žurnalų keletą paveikslėlių. Kai jie varto žurnalus, kai kurie paveikslėliai labai stipriai patraukia žmogaus dėmesį. Nors jis nesupranta kodėl, bet pajaučia emocinį ryšį su paveikslėliu ir išplėšia jį. Toliau žmogus atsargiai iškerpa aplink paveikslėlį ir užklijuoja ant kartono kortos. Sielos koliažo korta praktiškai pasidaro pati.
Sunku patikėti, kad taip yra paprasta. Vis dėlto atsakymai į užduodamus klausimus gali būti stebėtinai gilūs. Geriausia dalis yra tai, kad ši gili išmintis ateina iš pačio Sielos koliažo kortos savininko vidaus. Jokių burtų ir būrėjų čia nėra!
Seena B. Frost, Sielos koliažo (SoulCollage®) įkūrėja, 2010m. išleistoje knygoje: „SoulCollage® Evolving: an Intuitive Collage Process for Self-Discovery and Comunity“ aprašo įvairius būdus, kaip įvairūs žmonės iš skirtingų bendruomenių naudoja ir pritaiko Sielos koliažą. Kurdama SoulCollage®, Seena B.Frost rėmėsi Fritz Perls geštalto terapija, Virginia Satir šeimos terapija, Jungo koncepcija apie pasąmonę, archetipus bei meno terapija.
Giedrė Venclovienė yra Sielos koliažo vedėja nuo 2014. Taip pat yra baigusi socialinio darbo studijas bei šiuo metu studijuoja geštalto psichoterapiją.
„Man pačiai Sielos koliažas padėjo suprasti bei išgyventi, pirmiausia, įvairius savo jausmus, emocijas. Toliau darant Sielos koliažo kortas suvokiau, atradau savo giliausias svajones, norus, poreikius, savo silpnąsias bei stipriąsias puses. Taip pat konsultacijos su savo vidine išmintimi man padeda priimti sprendimus kasdieniniame gyvenime. Suprasdama labiau save, galiu geriau suprasti ir kitus žmones. Noriu dalintis šiuo paprastu, bet tikrai ne prastu metodu su kitais žmonėmis bei padėti atrasti jiems jų pačių vidinę išmintį.“
Kviečiu išbandyti Sielos koliažą „Masters of Calm“ festivalyje jau Liepos 22-23d.!
Daugiau informacijos apie Sielos koliažą: www.sieloskoliazas.lt
Daugiau informacijos apie festivalį: www.mastersofcalm.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą